Чого ви не знаєте про чай?

Чого ви не знаєте про чай?

Чого ви не знаєте про чай?

Більшість обожнює чай за його смак, легкість і швидкість приготування, унікальні властивості. Цей напій сприяє зміцненню стінок судин, нормалізації тиску. Чашечка ароматного чаю здатна допомогти багатьом сконцентруватися, підбадьоритися і отримати заряд позитивної енергії.  

Чай: класифікація

Найбільш якісним продуктом вважається чай, привезений зі Шрі-Ланки, Індії, Кенії та інших країн, які колись були колоніями Великобританії. У цих країнах і зараз використовують англійські технології вирощування чайних кущів і виробництва цього ароматного напою.

Чай класифікують за принципом обробки листя. Ферментації не піддається зелений чай, а от чорний — проходить її повністю, до того моменту, поки листя не стане чорного відтінку. Крім цього, сьогодні виробляють напівферментований чай інших відтінків: червоного, жовтого, білого і навіть синього. 

Популярні види чаю: в чому відмінність?

Існує кілька найпопулярніших видів чаю, кожен з яких має свої певні відмінності:

1.ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ

Найбільша кількість корисних речовин міститься в свіжому листі саме зеленого чаю. Він піддається мінімальній обробці, що сприяє збереженню максимуму корисних антиоксидантів і поліфенолів. Але не варто забувати, що в зеленому чаї міститься більше, ніж в чорному, такої речовини, як теїн. Це означає, що чашечка ароматного зеленого чаю буде викликати бадьорість, діючи як природний психостимулятор. 

2.ЧОРНИЙ ЧАЙ

Класичний чорний чай — улюблений напій більше 90% споживачів цього виду продукції. Щоб продукт у готовому вигляді мав характерний чорний колір, він проходить повний цикл обробки: 

  • зав’ялювання,
  • процес скручування, 
  • ферментацію,
  • процедуру підсушування,
  • сортування.

Чорний чай є гіркуватим та терпким напоєм. 

3.БІЛИЙ ЧАЙ

При виробництві цього виду чаю використовуються молоді пагони першого врожаю, які встигли розпуститися тільки наполовину. Білий чай відносять до вишуканих видів, оскільки його листочки містять найменшу кількість різних тонізуючих речовин, що є кращим варіантом напою для дітей. При виробництві молоде листя не більше хвилини витримують на пару, після чого — підсушують. Цей вид напою наділений більш яскравим квітковим смаком.

Якому виду чаю віддати перевагу, кожен повинен вирішити для себе сам. Все буде залежати від смакових характеристик продукту, реакції організму на певний вид напою.