6 сезонних продуктів, які варто їсти навесні

6 сезонних продуктів, які варто їсти навесні

6 сезонних продуктів, які варто їсти навесні

Знають всі, що після довгих і холодних зимових днів організм людини потребує підтримки. З приходом весни організм страждає на гостру нестачу вітамінів, що, зазвичай, називають авітамінозом. Як же уникнути неприємних наслідків цього явища? Що їсти навесні, щоб зустріти і провести довгоочікувані теплі дні в тонусі? Читайте в нашому матеріалі далі.

Що їсти навесні: 6 сезонних продуктів

Весняний настрій і бадьорість допоможе підтримати правильне і збалансоване харчування, отже:

1.АПЕЛЬСИНИ

Цей фрукт — природне джерело вітаміну С, який необхідний організму для посилення імунітету (зміцнює судини, сприяє засвоєнню мікроелемента Fe, оздоровлює шкіру). Корисно вживати навесні й інші цитрусові (грейпфрути, помело, лимони), оскільки в них міститься не тільки аскорбінова кислота, але і така речовина, як пектин, необхідний для виведення з організму токсинів і шлаків.

2.КЕФІР І СИР

Ці кисломолочні продукти допоможуть поліпшити мікрофлору кишечника, а завдяки наявності достатньої кількості вітаміну А, ще й захистити організм від застудних захворювань. Корисним буде вживання йогуртів та інших кисломолочних продуктів, оскільки вони — природне джерело мікроелемента Са, необхідного для побудови клітин головного мозку.

3.КВАСОЛЯ І ГОРОХ

Навіть у заморожених продуктах (адже свіжі бобові навесні знайти навряд чи вдасться) містяться антиоксиданти, що перешкоджають старінню організму. Достатня кількість вітамінів групи В і такого мікроелемента як Mg міститься в стручковій квасолі, що позитивно впливає на нервову систему і допомагає протистояти стресовим ситуаціям. 

4.КАПУСТА

Цей унікальний зелений овоч не тільки джерело аскорбінової кислоти, але і клітковини, що сприяє правильному травленню. Продукт корисний не лише в свіжому, але і в квашеному, тушкованому вигляді.

5. Салат

Будь-яка зелень містить достатню кількість вітамінів, антиоксидантів і необхідних для організму мікроелементів. Але салат ще багатий на хлорофіл, і його вживання допоможе підбадьоритися після зимової сплячки. 

6. РИБА

Справжнім джерелом жирних кислот омега-3 є риба (сардина, лосось, оселедець тощо). Після довгої зими вона разом із сонцем допоможе підживити організм вітаміном D, що сприятиме кращому засвоєнню Са, а значить зміцненню зубів, кісток, поліпшенню зовнішнього вигляду волосся, шкіри.   

Також фахівці рекомендують з приходом весни вживати комплекси вітамінів і препаратів з натуральним складом, що значно допоможе покращити роботу шлунково-кишкового тракту, зміцнити імунітет, підтримати серцево-судинну, ендокринну, опорно-рухову, нервову системи. Важливо, щоб ці засоби складалися з природних компонентів, що буде сприятливо позначатися на всьому організмі. 

Щоб не помилитися під час вибору фітопрепаратів для підтримки здоров'я, рекомендуємо скористатися каталогом товарів, розміщених у нашому інтернет-магазині товарів для здоров'я, краси і довголіття apifitopharm.ua. Перелік натуральних препаратів з описом, інструкцією і відгуками наших покупців допоможе обрати необхідний саме Вам продукт.